Direct naar de content

Gemeente Stichtse Vecht van start met online verlengen rijbewijs

Sinds maandag 2 oktober 2023 is het in de gemeente Stichtse Vecht mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Dit kan via de website van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Het rijbewijs kan vervolgens al na twee werkdagen worden opgehaald  op het gemeentekantoor.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt moet nog wel een afspraak maken en naar het gemeentekantoor komen.

Wethouder publiek en burgerzaken Arjan Wisseborn is blij met de mogelijkheid van online verlengen. “Wij hechten grote waarde aan een goede  dienstverlening aan onze inwoners. Het is mooi meegenomen als de verlenging van een rijbewijs makkelijker en sneller kan.”

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig, gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna je met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kun je het rijbewijs ophalen op het gemeentekantoor.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Hugo Zelders, tel. 06 – 58 07 61 00 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.