Direct naar de content

Genomineerde vrijwilligers bekend

Feestelijke uitreiking Vrijwilligersprijs 2021 op 26 november

In samenwerking met:

Om vrijwilligers te waarderen is er de ‘Stichtse Vecht Vrijwilligersprijs’. Er zijn 3 individuele vrijwilligers genomineerd voor de categorie individu en 3 vrijwilligersgroepen voor de categorie groep. Op vrijdag 26 november horen zij of ze de Vrijwilligersprijs hebben gewonnen.

Juryvoorzitter en wethouder Hetty Veneklaas: “Stichtse Vecht houdt van de vrijwilligers! Jaar in jaar uit, maar ook juist in deze moeilijke coronatijd doen zij veel goed werk voor en met onze samenleving. Dat erkennen en waarderen we met deze prijs.”

 

Vrijwilligersverkiezing 2021

Ook dit jaar is er weer een Vrijwilligersverkiezing. Veneklaas: “De afgelopen tijd zagen we door corona een groot deel van het verenigingsleven stilvallen. En daarmee ook de inzet van vrijwilligers. Tegelijk ontstonden er allerlei hartverwarmende vrijwilligersinitiatieven in de twaalf kernen van Stichtse Vecht. Daarom hebben we samen met de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht besloten ook dit jaar weer een Vrijwilligersverkiezing te organiseren”.

 

Feestelijke prijsuitreiking

Vanwege de aangescherpte coronaregels kan er helaas geen groot feest worden gevierd. Maar er is wel een feestelijke prijsuitreiking met alle genomineerden. Zo zetten we de genomineerden toch in het zonnetje voor hun vrijwilligerswerk. En dat is dik verdiend!

 

Vrijwilligers genomineerd voor de Vrijwilligersprijs

Wethouder Veneklaas: “Het liefst wil je alle voorgedragen vrijwilligers een prijs geven. Ze leveren samen met de meer dan twintigduizend vrijwilligers uit onze gemeente een onmisbare bijdrage aan onze samenleving en aan de leefbaarheid in de wijken en kernen van onze gemeente.” Uit de 28 voordrachten koos de breed samengestelde en onafhankelijke jury zes genomineerden:

 

In de categorie ‘individuele vrijwilliger’ zijn de genomineerden:

  • Melanie Vastenburg, leerlingenbegeleiding op de J.C. van der Walschool in Maarssen.
  • Patty Weber, voorzitter Dorpskamer Nigtevecht en initiatiefnemer van de Kussenmakers.
  • Vera VanderVesse, initiatiefnemer Kunstroute Maarssenbroek en Ik Toon Stichtse Vecht.

In de categorie ‘vrijwilligersgroepen of -organisaties’ zijn de genomineerden:

  • De 60 vrijwilligers van Stichting Kringloop de Sirkel in Maarssen.
  • Speeltuinvereniging het Schilderskwartier in Maarssen met 20 vrijwilligers.
  • De 60 vrijwilligers van Woonzorgcentrum Merenhoef

 

Geen feest

Deze keer is de prijsuitreiking dus helaas niet tijdens een groots Vrijwilligersfeest. Veneklaas: “Dat stond wel gepland. Maar vanwege de aanscherping van de coronaregels wordt dat lastig. Daarom vonden we het verstandiger om het Vrijwilligersfeest te annuleren. Dat is heel zuur voor alle vrijwilligers die zich hebben opgegeven. Helaas is het niet anders. Wel vinden we het belangrijk om – juist nu! – aandacht te hebben voor het belang van vrijwilligerswerk.”

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.