Direct naar de content

Gratis coronazelftesten voor mensen met laag inkomen

De gemeente Stichtse Vecht gaat U-Pashouders vanaf deze week gratis coronazelftesten geven. Op vertoon van een geldige U-Pas kunnen pashouders in december drie zelftesten krijgen. De zelftesten zijn te verkrijgen op drie verschillende locaties binnen de gemeente.

In januari kunnen U-Pashouders opnieuw zelftesten krijgen, met dan een maximum van 2 per persoon per week. Zolang de scholen gesloten zijn, geldt deze actie ook voor kinderen. Zodra de scholen weer geopend zijn, worden de zelftesten voor kinderen via scholen uitgereikt.

Wethouder Maarten van Dijk, Werk en Inkomen: “Het college van B&W is van mening dat bescherming tegen corona en het voorkomen van verspreiding van het virus geen kwestie van je portemonnee mag zijn. Daarom stellen we de coronazelftesten gratis beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Dit doen we vooruitlopend op een vergelijkbare actie vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In januari krijgen gemeenten namelijk van dit ministerie zelftesten en mondkapjes voor inwoners met een smalle beurs. Hiermee geven we ook invulling aan de oproep vanuit de raadscommissie Sociaal Domein om hiermee voortvarend aan de slag te gaan”.

Afhalen
De zelftesten zijn vanaf woensdag 22 december op vertoon van de U-pas af te halen op één van de volgende locaties:

Gemeentekantoor Stichtse Vecht – Maarssen
Endelhovenlaan 1 in Maarssen
Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur

Kansis – Breukelen
De Corridor 8 in Breukelen
Maandag t/m donderdag van 08:00 – 16:00 uur

Bibliotheek Loenen
Doude van Troostwijkplein 47 in Loenen aan de Vecht

Op maandagen van 13.00 – 17.00 uur
Op woensdagen van 13:00 – 17:00 uur
Op vrijdagen van 13.00 – 17.00 uur
Op zaterdagen van 11.00 – 15.00 uur (behalve op 25 december)

Op deze locaties zijn ook gratis mondkapjes voor U-Pashouders te verkrijgen.

Afhaalregels

De gemeente roept op zoveel als mogelijk alleen te komen. Uiteraard mogen de zelftesten ook voor gezinsleden meegenomen worden wanneer hun U-passen ook meegenomen worden. Op alle afhaallocaties gelden de corona basisregels: houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten.

Wie niet de mogelijkheid heeft om naar één van de drie afhaallocaties te komen, mag de gemeente ook bellen via het telefoonnummer 14 0346. Dan stuurt de gemeente de zelftesten op.

Positieve testuitslag
Wanneer de testuitslag positief is, heeft de tester waarschijnlijk corona. Die moet maatregelen nemen zoals thuisblijven en zijn of haar contacten waarschuwen. Ook huisgenoten moeten voorzichtig zijn en thuisblijven. De positieve uitslag van de zelftest moeten mensen laten bevestigen door een test van de GGD. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Nathalie van Dijk tel. (0346) 25 42 44, 06 – 580 76 270 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.