Direct naar de content

Hoge Canadese vrijwilligersonderscheiding voor de heer J.H. Suurhoff uit Breukelen

Op dinsdag 19 november heeft de heer J.H. (Koos) Suurhoff uit Breukelen een hoge Canadese vrijwilligersonderscheiding ontvangen, de Canada’s Sovereign’s Medal for Volunteers. De onderscheiding is in Wassenaar uitgereikt door de ambassadeur van Canada, mevrouw Lisa Helfand.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog vond in april 1945 de slag om Groningen plaats.

Suurhoff heeft de bevrijding van Groningen van nabij meegemaakt. Sindsdien vraagt Suurhoff met grote vasthoudendheid en doorzettingsvermogen aandacht en waardering voor de Canadese bevrijders van Groningen, de Black Watch (Royal Highland Regiment) van Canada en hun families en ondersteunt hij hierbij Canadese veteranen. Als geen ander wil hij de herinnering aan en de waardering voor deze Canadese bevrijders levend houden.

Het gemeentebestuur van Stichtse Vecht feliciteert de heer Suurhoff van harte met deze bijzondere onderscheiding. ‘We zijn er trots op om een inwoner zoals de heer Suurhoff in ons midden te hebben’, aldus de burgemeester.


Noot voor de redactie:

Op de foto ziet u de ambassadeur van Canada, mevrouw Lisa Helfand en de heer Koos Suurhoff. 

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl