Direct naar de content

Kinderen nemen raadzaal in Stichtse Vecht over

Persuitnodiging

De gemeente Stichtse Vecht en ProDemos werken samen om ervoor te zorgen dat leerlingen uit groep 7 en 8 kennis kunnen maken met de lokale politiek. Maandag 6 november vanaf 9.30 uur is het eerste interactieve rollenspel Democracity in de raadzaal in het Koetshuis in Breukelen. Aan groep 8 van basisschool Wereldkidz Palet in Maarssen de eer om het eerste spel te spelen in de raadzaal in het bijzijn van burgemeester Ap Reinders. Na het interactieve spel mogen de leerlingen vragen stellen aan burgemeester, raadslid Babet de Vries (VVD) en raadslid Lukas Burgering (PvdA).

 

Wij nodigen pers van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

Over Democracity

Tijdens het educatieve programma Democracity leren leerlingen spelenderwijs hoe de gemeentepolitiek werkt. Dit doen ze door samen een fictieve stad te bouwen op de plek waar lokale besluiten ook echt worden genomen: in de raadzaal. Gaan ze voor bedrijventerreinen of juist veel groen? Liever een groot ziekenhuis of toch een middelbare school?

 

Politieke partij oprichten

Het speelkleed en de spelblokken staan klaar. Om het eens te worden over de keuzes die kunnen worden gemaakt richten de leerlingen verschillende politieke partijen op, schrijven ze korte partijprogramma’s en gaan ze met elkaar in debat. Uiteindelijk wordt er gestemd en kan de stad afgebouwd worden.

Meer informatie over het spel Democracity is te vinden via de website Democracity – ProDemos

 

Het programma wordt afgesloten met een kort vraaggesprek waaraan raadsleden van verschillende politieke partijen om de beurt meewerken.

 

Over Prodemos

Prodemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. Zij leggen met behulp van verschillende educatieve programma’s uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laten spelenderwijs zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. Prodemos heeft het interactieve spel Democracity ontwikkeld.

 

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.

Wilt u aanwezig zijn, aanmelden kan via: monique.de.wit@stichtsevecht.nl