Direct naar de content

Kom naar de inspiratiesessie over Swim To Fight Cancer op 27 augustus

Swim to Fight Cancer begon als een kleine, sportieve inzamelingsactie tegen kanker. Inmiddels is ‘de Swim’ uitgegroeid tot een landelijk bekend sportief evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hoe is het Limore Noach (landelijk initiatiefnemer) en Karitha Wassenaar (voorzitter Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht) gelukt om zo’n succes te maken van de Swim? En hoe zorgen zij voor zoveel betrokkenheid bij de vrijwilligers en donateurs? De gemeente organiseert dinsdag 27 augustus, van 16:00 tot 17:00 uur een inspiratiesessie over Swim to Fight Cancer in het restaurant. Iedereen is welkom!

Programma

'De Swim To Fight Cancer is begonnen vanuit de drive om samen in actie te komen tegen kanker.' Dat zegt Limore Noach die aan de basis stond van de Swim. Zij is nu de directeur van de landelijke organisatie Fight Cancer. Tijdens de inspiratiesessie op 27 augustus vertelt mevrouw Noach over de oorsprong en de ‘making of Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht’. Dat doet ze samen met Karitha Wassenaar, voorzitter van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht en uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar (2018) van Stichtse Vecht. 

Swim To Fight Cancer

Op zondag 1 september 2019 vindt de 2e editie van de Swim to Fight Cancer plaats in onze gemeente. Swim to Fight Cancer is in 2014 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: zwemmen in een stad, in de grachten, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Vorig jaar is er met de Swim in Stichtse Vecht meer dan € 400.000 opgehaald! Het enthousiasme voor de Swim is dit jaar ook weer enorm! 

Inspiratiesessies

Gemeente Stichtse Vecht organiseert regelmatig een open inspiratiesessie voor zowel medewerkers, bewoners, pers als organisaties. We geloven in dat als we samen aan een vraagstuk werken, ieder vanuit zijn eigen rol en expertise, het resultaat uiteindelijk beter wordt. Iedereen, zowel de medewerkers als de inwoners en ondernemers, plukt daar de vruchten van. Onderwerpen lopen uiteen en sluiten aan bij de ontwikkelingen in de samenleving en bedrijfsleven.

Aanmelden

Wilt u bij de sessie zijn? Stuur dan uiterlijk maandag 26 augustus een e-mail naar inspiratiesessie@stichtsevecht.nl en vermeld hierin uw naam en (indien van toepassing) van welke organisatie u bent. Uw vragen kunt u ook sturen naar het genoemde e-mailadres. Of neem telefonisch contact op via 14 0346 en vraag naar Cathelijne Dapiran. 


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl