Direct naar de content

Koninklijke Onderscheiding voor atletiek-coryfee Cees van Doorn

Stichtse Vecht, 9 april 2022 – Als waardering voor zijn jarenlange inzet voor OSM’75 Atletiek en Recreatiesport in Maarssenbroek is Cees van Doorn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Maarssenbroek ontving hij vandaag, zaterdag 9 april, de bijbehorende versierselen uit handen van burgemeester Ap Reinders. Dat gebeurde voor het naar hem vernoemde clubhuis, in het bijzijn van zijn familie, vrienden en leden van OSM’75.

Als oud-sportinstructeur van het Korps Mariniers gaf Van Doorn bijna 25 jaar trainingen aan de hoogste gevorderde loopgroep van OSM’75. Buiten de trainingen organiseerde hij ook interne wedstrijden, testlopen, natuurlooproutes, de maandelijkse OSM-loop bij de Maarsseveens Plassen en regelde hij de jaarlijkse deelname aan de Utrechtse heuvelrug estafetteloop, met alle bijkomende werkzaamheden.

De clubleden dragen Cees van Doorn op handen. Ze kenschetsen hem als een trainer die het uiterste uit iemand kan halen als het gaat om trainen op recreatief hoog niveau. De groep sporters die hij heeft opgebouwd, is hem al vele jaren trouw en waardeert de manier waarop hij de wekelijkse trainingen geeft enorm.

Daarnaast heeft Van Doorn zich bezig gehouden met het onderhoud en zorgde hij dat het sportcomplex van OSM’75 kwalitatief op orde bleef. Door zijn grote technische kennis is hij een vraagbaak voor andere leden.

Burgemeester Ap Reinders noemde Cees van Doorn in zijn toespraak een verenigingsman in hart en nieren. Een geliefd persoon, altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken. Iemand met veel oprechte persoonlijke aandacht voor iedereen. En die de leden – ieder naar eigen kunnen – voortdurend motiveert voor de hardloopsport.

Foto: Van links naar rechts: Voorzitter René Stokman van OSM’75, Cees van Doorn en burgemeester Ap Reinders 

Afbeeldingen