Direct naar de content

Koninklijke onderscheiding voor Hans Stevens uit Maarssenbroek

De heer J. (Hans) Stevens uit Maarssenbroek ontving op vrijdag 17 mei jl. tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ap Reinders. De heer Stevens ontving de onderscheiding tijdens een afscheidsreceptie van Stichting Venticare. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten voor stichting Venticare.

In zijn toespraak beschreef burgemeester Reinders de indrukwekkende staat van dienst van de heer Stevens. De heer Stevens was de oprichter en drijvende kracht van stichting Venticare. Een stichting die zich inzet voor (bij)scholing van professionals die werkzaam zijn op het gebied van acute zorg. De stichting groeide uit tot een belangrijke schakel in de kennisoverdracht voor verpleegkundigen in de acute zorg.

Achtergrondinformatie

In 1986 richtte Hans Stevens samen met een collega Stichting Venticare op. De heer Stevens was toen werkzaam als acute zorgprofessional op de afdeling Care en Spoedeisende Hulp en kwam erachter dat er nagenoeg geen gelegenheid voor kennisoverdracht en (bij)scholingsmogelijkheden was voor verpleegkundigen in de acute zorg.

Stichting Venticare

Met de heer Stevens als drijvende kracht zijn de activiteiten van Stichting Venticare enorm tot ontwikkeling gekomen. In de eerste jaren was de stichting vooral gericht op intensive care verpleegkundigen, maar de laatste jaren zijn de inspanningen van de stichting uitgebreid naar kennisoverdracht en (bij)scholingsmogelijkheden voor nagenoeg alle zorgprofessionals binnen de acute zorg. De stichting organiseert jaarlijks een 2-daags congres met 1000 tot 1500 deelnemers. Ook kreeg de stichting een eigen tijdschrift, ‘Venticare Magazine’.

Daarnaast werden er met specialisten uit de zorg meerdere praktische handleidingen ontwikkeld voor verpleegkundige. De handleidingen worden nog dagelijks gebruikt in het werk van de acute zorg verpleegkundigen. De heer Stevens heeft met het oprichten van de stichting een belangrijke bijdrage geleverd voor de zorgprofessionals en hun patiënten. Hij wordt omschreven als een echte verbinder en expert in zijn vakgebied.

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.