Direct naar de content

Koninklijke Onderscheiding voor Maarten J. van Dijk uit Maarssenbroek

Oud-raadslid Maarten van Dijk van gemeente Stichtse Vecht ontvangt op dinsdag 9 juli tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces een Koninklijke onderscheiding. Van Dijk ontvangt de onderscheiding omdat hij ruim 12 jaar raadslid is geweest voor de Partij van de Arbeid. Op 5 maart 2019 heeft hij voor de Partij van de Arbeid plaatsgenomen in het college van burgemeester en wethouders. Van Dijk mag zich dan voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij krijgt de onderscheiding uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Verdiensten

  • Maarten van Dijk is ruim 12 jaar raadslid geweest in de voormalige gemeente Maarssen en Stichtse Vecht.
  • Bij de verkiezingen in 2018 was hij lijstrekker en fractievoorzitter voor de Partij van de Arbeid.
  • Na de verkiezingen van maart 2014 werd hij benoemd tot lid van de Vertrouwenscommissie in verband met de vervulling van de vacature van burgemeester en lid van de werkgeverscommissie.

Burgemeester Van Mastrigt typeerde Van Dijk in haar toespraak:  'Als iemand die de verbinding zoekt en die de inwoners wil betrekken bij gemeentelijk beleid.’


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Noortje Arts, tel. (0346) 25 40 52. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl

Foto’s van de collegeleden vindt u in onze Beeldbank. Let op dat u bij het gebruik van de foto de naam van de fotograaf vermeldt: Norbert Waalboer Fotografie.