Direct naar de content

Mahdi el Farissi geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

Op dinsdag 14 juli is Mahdi el Farissi geïnstalleerd als nieuwe kinderburgmeester van Stichtse Vecht. Een jaar lang gaat hij zich inzetten voor kinderen in Stichtse Vecht en zal hij burgemeester Ap Reinders en de wethouders vergezellen bij activiteiten en officiële gelegenheden.

Sinds 2017 heeft gemeente Stichtse Vecht een kinderburgemeester. Mahdi is de opvolger van Merle Schweppe. De elfjarige Mahdi zit op basisschool De Pionier in Maarssen.

Merle en Mahdi mochten naast elkaar plaatsnemen in de raadzaal en via de laptop deelnemen aan de digitale raadsvergadering. Burgemeester Reinders sprak eerst Merle toe en bedankte haar voor haar inzet het afgelopen jaar. Hierna sprak Merle en vertelde hoe zij het jaar heeft ervaren, wat haar hoogtepunten waren en bedankt ze burgemeester en wethouders voor de samenwerking.

Vervolgens sprak burgemeester Reinders Mahdi toe en nam Mahdi de eed af. Daarin beloofde hij dat hij zich als kinderburgemeester zal inzetten voor alle kinderen in de gemeente Stichtse Vecht. Nadat Merle haar ambtsketen had afgedaan en omgehangen om de schouders van Mahdi was de installatie een feit.

In zijn toespraak zei de kersverse kinderburgemeester dat hij er is voor alle kinderen van Stichtse Vecht en dat hij hen wil helpen. “Ik wil dat er meer speelmogelijkheden zijn voor kinderen, zodat ze niet binnen zitten achter hun computers. Verder wil ik pestgedrag aanpakken en kinderen met een beperking ook een plek geven om buiten te kunnen spelen.”

In zijn jaar als kinderburgemeester wordt Mahdi bijgestaan door drie kinderadviseurs. Daar is hij heel blij mee. “Gelukkig heb ik hulp van mijn adviseurs Nora, Lieke en Esther. We gaan als een groepje mooie ideeën bedenken en uitvoeren. Ik heb er heel veel zin in om een goede kinderburgemeester te zijn en ik ga samen met hen mijn best doen.”

Voor vragen over kinderburgemeester Mahdi hem ergens bij betrekken? Mail naar kinderburgemeester@stichtsevecht.nl

Afbeeldingen

  • Burgemeester Ap Reinders en de kersverse kinderburgemeester Mahdi el Farissi met de 3 kinderadviseurs Nora, Lieke en Esther
  • Burgemeester Ap Reinders en de kersverse kinderburgemeester Mahdi el Farissi met de 3 kinderadviseurs Nora, Lieke en Esther