Direct naar de content

Mantelzorgcompliment uitgereikt aan ruim 520 mantelzorgers

Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, ontvangen ruim 520 mantelzorgers die zorgen voor iemand uit Stichtse Vecht het mantelzorgcompliment op hun deurmat. Met het mantelzorgcompliment wil de gemeente laten weten dat zij de zorg die mantelzorgers verlenen erkennen en zeer waarderen.
 

Neem even tijd voor jezelf

Wethouder Wisseborn en burgemeester Reinders bezorgden namens de gemeente 10 november ook zelf een aantal mantelzorgcomplimenten. Zij spraken met 3 mantelzorgers over de zorg die zij verlenen, de vanzelfsprekendheid daarvan, maar ook over de lastige momenten die dit oplevert. Arjan Wisseborn ging langs bij mevrouw Mellema . Wisseborn: “Voor iemand zorgen die je dierbaar is, kan heel mooi zijn. Toch vraagt het ook erg veel van mensen, waardoor ze niet altijd aan zichzelf toekomen. Het blijft belangrijk om tijd te nemen voor jezelf, zoals mevrouw Mellema doet. Iedere week neemt zij even een moment voor zichzelf om mee te doen met Aquagym in ’t Kikkerfort in Breukelen.”

 

Cadeaubonnen

Mantelzorgers ontvangen dit jaar cadeaubonnen die zij kunnen uitgeven bij ongeveer 150 inwisselpunten in Stichtse Vecht. Dit zijn winkels, horeca en salons voor persoonlijke verzorging, zoals kappers en nagelstudio’s. We hopen dat mantelzorgers met het mantelzorgcompliment weer even aan zichzelf denken. Met de bonnen kunnen ze bijvoorbeeld uit eten gaan, naar de kapper, iets leuks voor zichzelf kopen of even ontspannen bij een schoonheidsspecialist. Met het mantelzorgcompliment steunt de gemeente zo ook de lokale ondernemers en de actie ‘Koop Lokaal’.

 

Niet ingeschreven voor het mantelzorgcompliment?

Mantelzorgers konden zich tot 1 oktober 2021 aanmelden voor het mantelzorgcompliment 2021. Het is dus niet meer mogelijk je aan te melden voor dit jaar. Vanaf 1 juli 2022 gaat de inschrijving voor het mantelzorgcompliment 2022 open. Als je je aanmeldt bij Steunpunt Mantelzorg krijg je hiervan tegen die tijd een herinnering.

 

Informatie en steun voor mantelzorgers

Wil je meer weten over mogelijkheden voor ondersteuning om de zorg vol te houden of te verlichten? Je kan terecht bij het Steunpunt Mantelzorg: mantelzorg@welzijnsv.nl of tel (0346) 290 710.

Afbeeldingen

  • V.l.n.r. Wethouder Arjan Wisseborn, mevrouw Mellema en haar partner

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.