Direct naar de content

Mantelzorgcompliment voor ruim 750 mantelzorgers

Op 10 november ontvangen ruim 750 mantelzorgers die zorgen voor iemand uit Stichtse Vecht het mantelzorgcompliment op hun deurmat. Met het mantelzorgcompliment wil de gemeente laten weten dat zij de zorg die mantelzorgers verlenen erkennen en zeer waarderen.

Oog voor persoonlijke verhalen

Wethouder van Vliet bezorgt 10 november ook zelf een aantal mantelzorgcomplimenten. Van Vliet: “Door langs te gaan hoor ik de ervaringen en verhalen van mantelzorgers. Wat gaat er goed en waar lopen ze tegenaan? Met het mantelzorgcompliment kunnen we heel veel mantelzorgers tegelijk laten weten dat we hun zorg waarderen. Maar het is óók belangrijk om oor te hebben voor ieders eigen, persoonlijke verhaal.”

 

Cadeaubonnen

Mantelzorgers ontvangen dit jaar weer cadeaubonnen die zij kunnen uitgeven bij ongeveer 200 inwisselpunten in Stichtse Vecht. Dit zijn winkels, horeca en salons voor persoonlijke verzorging en mentale gezondheid. Van Vliet: “We hopen dat mantelzorgers de bonnen goed kunnen besteden. Het aanbod is heel groot, dus je kunt kiezen voor een etentje, naar de kapper of misschien moet er thuis iets vervangen worden en kan het daaraan bijdragen.” Heb je vorig jaar ook de cadeaubonnen ontvangen? Vergeet deze dan niet eerst uit te geven. De bonnen uit 2021 zijn geldig tot en met 31 december 2022.

 

Niet ingeschreven voor het mantelzorgcompliment?

Mantelzorgers konden zich tot 1 oktober 2022 aanmelden voor het mantelzorgcompliment 2022. Het is dus niet meer mogelijk je aan te melden voor dit jaar. Vanaf 1 juli 2023 gaat de inschrijving voor het mantelzorgcompliment 2023 open. Als je je aanmeldt bij Steunpunt Mantelzorg krijg je hiervan tegen die tijd een herinnering.

 

Informatie en steun voor mantelzorgers

Wil je meer weten over mogelijkheden voor ondersteuning om de zorg vol te houden of te verlichten? Je kan terecht bij het Steunpunt Mantelzorg: mantelzorg@welzijnsv.nl of tel (0346) 290 710.

 

Wil je  aanwezig zijn bij het uitreiken van het mantelzorgcompliment bij een van de mantelzorgers thuis? Laat ons dat dan even weten via persvragen@stichtsevecht.nl.