Direct naar de content

Mantelzorger krijgt waardering en steun

Dag van de Mantelzorg op 10 november

Vanaf 15 juli tot 1 oktober kunnen mantelzorgers zich aanmelden voor het mantelzorgcompliment 2021 bij Steunpunt Mantelzorg. Rond de dag van de mantelzorg op 10 november ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld cadeaubonnen die zij bij lokale ondernemers in Stichtse Vecht kunnen verzilveren. Wethouder Veneklaas is blij dat het mantelzorgcompliment dit jaar weer wordt uitgereikt: “Na twee jaar afwezigheid is het mantelzorgcompliment weer terug. Daar zijn we heel blij mee. Juist in deze tijd is het nog lastiger voor mantelzorgers. En met het mantelzorgcompliment steunen we nu ook lokale ondernemers.”

Mantelzorgwaardering maar ook andere ondersteuning

Het mantelzorgcompliment is speciaal voor mantelzorgers die langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis zorgen. Zij doen dit vaak omdat zij een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Wethouder Veneklaas: “Wie zorgt voor een ander is goed bezig, maar het kan ook zwaar zijn. Ik krijg vaak te horen ‘dat doe je toch gewoon voor elkaar’. Mantelzorg geven is mooi, maar het kan ook zwaar zijn. De gemeente ziet deze grote inzet van mantelzorgers en we waarderen dit enorm. Daarom reiken we het mantelzorgcompliment uit, maar we bieden ook andere vormen van ondersteuning.”.

 

Schrijf je in bij Steunpunt mantelzorg tussen 15 juli en 1 oktober

Je kunt je van 15 juli tot 1 oktober 2021 als volgt inschrijven:

  • Via welzijnstichtsevecht.nl/mantelzorgcompliment
  • Via telefoon: tel (0346) 290 710 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 11.30 uur. Het formulier wordt op die dagen tijdens het telefoongesprek samen direct ingevuld.

Mensen die zich na 10 november 2020 al hebben aangemeld, hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

 

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Als je in 2021 minimaal drie maanden aaneengesloten en minimaal 8 uur per week mantelzorg hebt geboden, kom je in aanmerking voor het mantelzorgcompliment 2021. Voorwaarde is wel dat degene voor wie je hebt gezorgd of zorgt in Stichtse Vecht woont.

 

Ondernemers, meld je aan als inwisselpunt

Met het mantelzorgcompliment in 2021 en in 2022 steunen we ook de actie ‘Koop en eet Lokaal’. De cadeaubonnen kunnen namelijk verzilverd worden bij lokale ondernemers in Stichtse Vecht. Ondernemers in detailhandel, horeca en persoonlijke verzorging kunnen zich hiervoor aanmelden op: www.stichtsevecht.nl/mantelzorgcompliment

 

Informatie en steun voor mantelzorgers

Wil je meer weten over mogelijkheden voor ondersteuning om de zorg vol te houden of te verlichten? Je kan terecht bij het Steunpunt Mantelzorg: mantelzorg@welzijnsv.nl of tel (0346) 290 710.