Direct naar de content

Merle Schweppe is de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht

Merle Schweppe uit Breukelen volgt Britt Klomp op als kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Het tienjarige meisje kreeg 45,6 procent van de stemmen. In totaal zijn gisteren bij de online verkiezingen 1.797 geldige stemmen uitgebracht. Ole Roelofs behaalde 34,3 procent van de stemmen en Irene Tennekes kreeg 19,1 procent van de stemmen.

Wethouder Hetty Veneklaas maakte als juryvoorzitter vanmiddag de uitslag bekend en feliciteerde Merle met haar verkiezingsoverwinning. Zij prees de drie jonge kandidaten die de afgelopen weken enthousiast campagne hebben gevoerd. Veneklaas: “Jullie waren alle drie ijzersterke kandidaten, hebben prima campagne gevoerd en hebben jullie best gedaan om de opvolger te worden van Britt Klomp als kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Helaas kan er bij een verkiezing maar één winnen. Merle kreeg de meeste stemmen.”

Blij

Merle, leerling groep 7 van basisschool De Bijenschans in Breukelen was heel blij met de uitslag. “Natuurlijk ben ik heel erg blij dat ik Britt kan opvolgen als kinderburgemeester, hartstikke leuk. Ik ga erg mijn best doen, ik wil graag zoveel mogelijk in contact komen met andere kinderen en dan kunnen ze ook dingen aan mij vragen. Ik wil zelf graag dat kinderen meer betrokken worden als er dingen worden bedacht in Stichtse Vecht en ik ben zelf erg enthousiast over sport. Jullie gaan zeker nog van me horen.” Merle voerde de afgelopen weken campagne met de slogan ‘Stichtse Vecht mooier met Merle’.

Taken

Als kinderburgemeester heeft Merle verschillende taken. Zij vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. Praat met hen over dingen die zij belangrijk vinden in Stichtse Vecht en haalt ideeën bij leeftijdsgenoten op. Samen met de gemeente bedenkt ze oplossingen voor onderwerpen waar de kinderen mee komen. Ook gaat zij met de burgemeester en wethouders mee op pad naar evenementen die belangrijk zijn voor kinderen en is zij aanwezig bij officiële gelegenheden.

Samenwerking

Juryvoorzitter Hetty Veneklaas is blij met de opkomst. “De kinderburgemeester leeft onder de kinderen in Stichtse Vecht en dat is natuurlijk precies de bedoeling. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in onze gemeente. Als verantwoordelijk wethouder voor jeugd en jongeren verheug ik me op de samenwerking met Merle.”

Installatie

De nieuwbakken kinderburgemeester wordt benoemd per 1 september 2018. De benoeming geldt voor het schooljaar 2018/2019. Merle wordt dinsdag 1 oktober geïnstalleerd aan het begin van de raadsvergadering. De huidige kinderburgemeester Britt Klomp neemt dan afscheid.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl