Direct naar de content

Orkest SDG Tienhoven ontvangt Stichtse Vecht Penning

Het bestuur van Orkest SDG Tienhoven, ‘Orkest SDG’, ontving zaterdagavond 26 november de Stichtse Vecht Penning uit handen van burgemeester Ap Reinders. Orkest SDG kreeg deze gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor de langdurige culturele betekenis voor Stichtse Vecht van het orkest. De uitreiking vond plaats tijdens het concert Proms Night Stichtse Vecht. Het concert stond in het teken van het 100-jarig jubileum van Orkest SDG.

Burgemeester Ap Reinders: ‘Ik ben trots op dit orkest. Wij hebben hiermee een cultureel icoon in onze gemeente. Bijzonder ook dat Orkest SDG Tienhoven al 100 jaar mensen weet te binden en te boeien met muziek. De jaarlijks drukbezochte concerten zijn daarvan het levende bewijs.’

 Orkest SDG Tienhoven

Het orkest is opgericht op 22 november 1922. Orkest SDG begon als fanfare maar groeide uit tot het grote fanfareorkest dat het vandaag de dag is. Zij geven jaarlijks niet alleen meerdere concerten, vaak ook gratis toegankelijk, maar verzorgen ook de muzikale omlijsting tijdens diverse (culturele) activiteiten en officiële gelegenheden in Stichtse Vecht en daarbuiten.

Jeugdeducatie

De vereniging zet zich daarnaast in voor muziekeducatie van kinderen in onze gemeente. Orkest SDG heeft bijvoorbeeld een eigen jeugdorkest en jeugdopleiding. Daarnaast heeft de vereniging in samenwerking met basisscholen in de gemeente het zogenoemde KOMM-project, Kinderen Ontdekken Muziek Maken, opgezet. Een laagdrempelige en toegankelijke manier voor basisschoolleerlingen om kennis te maken met muziek.

Stichtse Vecht Penning

De Stichtse Vecht Penning is bedoeld voor inwoners of organisaties die zich op een breed terrein, of juist op één onderwerp, op bijzondere en buitengewone wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor gemeente en samenleving van Stichtse Vecht. Orkest SDG Tienhoven is de eerste vereniging in Stichtse Vecht die deze belangrijke gemeentelijke onderscheiding heeft ontvangen.

 

Afbeeldingen

  • Foto: Aart Reitsma Fotografie
  • Foto: Aart Reitsma Fotografie

De foto mag gebruikt worden met vermelding: Aart Reitsma Fotografie.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en  persvragen@stichtsevecht.nl.