Direct naar de content

Overeenkomst voor nieuwbouw Het Kwadrant getekend

Maandag 10 oktober 2022 hebben wethouder Wonen Frank van Liempdt en directeur Patrick van der Sman van ontwikkelaar We Do Projects B.V. een overeenkomst getekend voor de nieuwbouw van 499 woningen op de locatie Het Kwadrant in Maarssenbroek.

De financiële overeenkomst legt de bijdrage van de projectontwikkelaar aan de openbare ruimte en infrastructuur vast. Na het verlenen van de omgevingsvergunning kan naar verwachting begin volgend jaar de eerste paal de grond in.

 

499 huurwoningen

Het gaat om nieuwbouw van twee wooncomplexen met 499 huurwoningen in de vrije sector, het middensegment en de sociale huur. Onder de woongebouwen komt een ondergrondse garage en beide gebouwen zijn voorzien van een binnentuin. De nieuwbouw komt pal naast studentenresidentie Boomerang (voormalige Fujitsutoren), die onlangs na verbouwing tot studentenstudio’s is opgeleverd.

 

Mooie mijlpaal

Wethouder Wonen Frank van Liempdt: “Het tekenen van deze overeenkomst is een mooie mijlpaal in de omvorming van deze kantorenlocatie tot woonlocatie. Er kan nu snel gebouwd worden en dat is mooi, want het opleveren van woningen heeft topprioriteit bij ons college. Goed nieuws dus voor de vele woningzoekenden in onze gemeente!”

 

Hoogwaardige woonlocatie

Om te voorzien in de grote vraag naar woningen, is de gemeente Stichtse Vecht bezig de kantorenlocatie Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek om te vormen naar een hoogwaardige woonlocatie: Ruimtekwartier. In het Ruimtekwartier komen over een periode van tien jaar 2.500 woningen, voor een deel ombouw van kantoren en voor een deel nieuwbouw.

 

Veel groen en water

Door de inrichting met veel groen en water ontstaat een aantrekkelijke, nieuwe woonwijk. Goede ontsluiting voor de fiets (met o.a. een fietsbrug over de Ruimteweg), aansluiting op het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s voorkomt de noodzaak van het bezit van een eigen auto waardoor de toename in verkeersdrukte beperkt blijft. De ambitie is een duurzame en klimaat neutrale leefomgeving te creëren.

Afbeeldingen

  • Directeur Patrick van der Sman en wethouder Frank van Liempdt
  • Artist impression nieuwbouw Het Kwadrant

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur, tel.  06 – 20410718. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.

Bijschrift foto: Directeur Patrick van der Sman van We Do Projects B.V. en wethouder Frank van Liempdt.

Bijgevoegd: Artist impression nieuwbouw Het Kwadrant.