Direct naar de content

PERSUITNODIGING: Verkiezingsdag Stichtse Vecht

‘Elke stem telt in Stichtse Vecht’. Die boodschap heeft burgemeester Ap Reinders de afgelopen tijd herhaaldelijk de wereld in gestuurd om te benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen gebruikmaakt van het recht om zijn/haar stem uit te brengen.
Op woensdag 16 maart voegt hij de daad bij het woord: om 09.30 uur zal de burgemeester zijn stem uitbrengen bij het stembureau in Jenaplan Basisschool ’t Bontenest, Spechtenkamp 232 in Maarssen.
Kort daarna ontvangt hij daar commissaris van de Koning Hans Oosters, die woensdag een toer maakt langs diverse stembureaus in de provincie Utrecht om van zijn kant ook het belang van de gemeenteraadsverkiezingen te onderstrepen.

Aanmelden
We geven jullie graag de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn. Wil je woensdagmorgen aanwezig zijn bij dit persmoment, meld dit dan uiterlijk dinsdag via persvragen@stichtsevecht.nl.

‘Prokkel-duo’
Het stembureau in ’t Bontenest is een van de ‘inclusieve’ stembureaus, speciaal bedoeld om mensen met een licht verstandelijke handicap te betrekken bij het stemproces. Initiatiefnemer van deze campagne is Stichting Prokkel.
In het stembureau nemen Salina en Hakim om beurten plaats op de stoel van een stembureaulid. Als vrijwilligers zullen zij, onder begeleiding van gemeentelijk beleidsadviseur diversiteit en inclusie Luka Fleuren, de taken van een stembureaulid uitvoeren.
Na een succesvolle pilot met zeven gemeenten tijdens de landelijke verkiezingen in 2021, zijn er dit jaar meer dan 125 gemeenten met één of meer inclusieve stembureaus.

Bezoeken aan stembureaus
Burgemeester Reinders brengt op 14 en 15 maart korte bezoeken aan de zeven stembureaus waar vervroegd kan worden gestemd. Op woensdag 16 maart bezoekt hij, na het uitbrengen van zijn stem, ook een aantal stembureaus, verspreid over de gemeente. ’s Avonds woont hij de uitslagenavond bij in ‘Boom en Bosch’ in Breukelen.

Website
Alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is terug te vinden op www.stichtsevecht.nl/verkiezingen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Jean-Louis Kop, tel. 06 1035 4449. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.