Direct naar de content

Prokkelduo woensdag 16 maart op stembureau

Dit jaar neemt in Stichtse Vecht voor het eerst een zogenaamd ‘Prokkelduo’ plaats op een stembureau tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Op woensdag 16 maart nemen Salina en Hakim om beurten plaats op de stoel van een stembureaulid samen met gemeentelijk beleidsadviseur diversiteit en inclusie Luka Fleuren op het stembureau Jenaplan Basisschool ‘t Bontenest. Samen voeren zij als vrijwilligers de taken van een stembureaulid uit.

Burgemeester Ap Reinders: “Als gemeente zetten wij ons in voor het thema inclusie tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen. Niet alleen met het Prokkelduo dat plaatsneemt op een stembureau, maar ook met onze inzet voor toegankelijk stemmen. Zo zijn er bijvoorbeeld bij elk stembureau gastheren en gastvrouwen die kunnen helpen als mensen mindervalide zijn. Daarnaast bieden we op vrijdag 11 maart de mogelijkheid om eens te oefenen met het stemproces. Ook is de kandidatenlijst op de website www.stichtsevecht.nl/verkiezingen in gesproken taal terug te vinden. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen met de verkiezingen. Elke stem telt in Stichtse Vecht!”

Stichting Prokkel
Na een succesvolle pilot met zeven gemeenten tijdens de landelijke verkiezingen in 2021, zijn er dit jaar meer dan 125 gemeenten met één of meer inclusieve stembureaus. Stichting Prokkel, initiatiefnemer van deze campagne, zorgt er samen met zorgaanbieders en gemeenten zo voor dat ook mensen met een licht verstandelijke beperking betrokken worden bij dit democratische proces.

Website
Alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen is terug te vinden op www.stichtsevecht.nl/verkiezingen.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Rina Hensbergen, tel. 06 – 58 07 63 59  of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.