Direct naar de content

Richard Heijdra nieuwe gemeentesecretaris Stichtse Vecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht heeft besloten om Richard Heijdra (42) te benoemen tot gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij treedt per 1 juni 2023 in dienst. Richard Heijdra is sinds 2019 gemeentesecretaris van de gemeente Zuidplas.

Het college is blij met zijn benoeming en ziet in Heijdra iemand die goed is toegerust en gemotiveerd om de organisatie verder te brengen en concrete resultaten te boeken. Zij herkennen in hem de benaderbare leider en solide adviseur die zich verbindt aan de maatschappelijke opgaven van de gemeente.

Richard Heijdra: ‘Ik ben blij en vereerd met mijn benoeming tot gemeentesecretaris van de gemeente Stichtse Vecht. Het is een prachtige gemeente met een rijke historie en een mooie toekomst. Ik kijk uit naar de samenwerking met het college en de organisatie en om mij in te zetten voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Stichtse Vecht.’

Achtergrond

Richard Heijdra heeft ruime werkervaring binnen gemeenten en in de functie van gemeentesecretaris/ algemeen directeur. Voordat hij bij gemeente Zuidplas aan de slag ging was hij onder andere Directeur Strategie en Projecten en eerste loco-secretaris in Krimpenerwaard en daarvoor waarnemend gemeentesecretaris bij gemeente Ouderkerk.

Procedure

De vacature werd gelijktijdig intern en extern opengesteld. De selectieprocedure is met een brede betrokkenheid vanuit de organisatie, inclusief ondernemingsraad, doorlopen.

 

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.