Direct naar de content

Speciale munt voor veteranen in Stichtse Vecht

Op dinsdag 29 juni 2021 heeft burgemeester Ap Reinders een exemplaar van een speciale herdenkingsmunt aan de heer D.R. Braggaar, voorzitter van de Vereniging Veteranen Breukelen, overhandigd. Als blijk van waardering en erkenning ontvangen alle veteranen in Stichtse Vecht, die staan ingeschreven bij het Nederlands Veteraneninstituut, deze week per post de munt als blijvende herinnering, vergezeld van een persoonlijke boodschap van de burgemeester.

“Graag had ik alle veteranen in gemeente Stichtse Vecht welkom geheten bij onze veteranenbijeenkomst. Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen zien wij helaas nog weinig ruimte om onze jaarlijkse veteranenbijeenkomst in vertrouwde vorm te organiseren. Toch vergeten we als gemeentebestuur de veteranen absoluut niet. Wij zijn trots op onze veteranen en waarderen de inzet voor vrede en veiligheid, tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens internationale vredesmissies.”, aldus burgemeester Ap Reinders.

 

De herdenkingsmunt is door gemeente Stichtse Vecht speciaal voor de veteranen in Stichtse Vecht ontworpen in het jaar dat de gemeente Stichtse Vecht tien jaar bestaat. Op de munt staat op de voorzijde de Nederlandse vlag met het veteranenteken en de tekst: “Uit respect en erkenning – Voor onze veteranen”; op de achterzijde de contouren van gemeente Stichtse Vecht met het jubileumlogo.

Afbeeldingen

  • De heer Braggaar ontvangt de speciale herdenkingsmunt voor veteranen uit handen van burgemeester Ap Reinders

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, bel dan met Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur, tel. 06 – 20410718 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.