Direct naar de content

Stichtse Vecht doet mee aan de Week van de Veiligheid!

Tal van (gratis) activiteiten in de week van 10 oktober.

Vanaf maandag 10 oktober is het weer de Week van de Veiligheid. Dit is een jaarlijks terugkerende week waarin gemeente samen met andere organisaties zoals politie en brandweer tal van interessante activiteiten heeft gepland. Dit jaar staat het in het teken van digitale criminaliteit, ook wel bekend als ‘cybercrime’. Cybercrime is een vorm van criminaliteit die gemeentegrenzen overstijgt. Wij zien ook in onze gemeente dat inwoners slachtoffer worden. Wij hebben dan ook 2 interessante (gratis) workshops georganiseerd waarin inwoners leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden van cybercrime. Deze workshops zijn op woensdag 12 oktober.

Burgemeester Ap Reinders: ‘Cybercrime neemt toe en steeds meer inwoners worden slachtoffer van bijvoorbeeld whatsappfraude, een hacker, gijzelsoftware of marktplaatsfraude. Het is daarom belangrijk te weten hoe wij veilig met internet, sociale media en ander digitaal verkeer om moeten gaan. Tijdens de Week van de Veiligheid bieden wij dan ook 2 gratis workshops aan over cyberveiligheid.’

Andere activiteiten

Natuurlijk zijn er nog vele andere activiteiten op het gebied van veiligheid. Op de website van de gemeente staat het hele programma. Naast workshops over cyberveiligheid zijn er vele andere (gratis) activiteiten voor inwoners jong en oud. Zo kunnen inwoners een kijkje nemen bij de brandweerkazernes, of leren reanimeren. Er is ook een escaperoom van de politie, inloopspreekuren voor jongeren bij Second Base in Maarssen en een informatieavond over ondermijning in het buitengebied.

Kijk op de website van de gemeente www.stichtsevecht.nl/weekvandeveiligheid voor een compleet overzicht. De activiteiten zijn gratis.

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en  persvragen@stichtsevecht.nl.