Direct naar de content

Stichtse Vecht gaat samenwerken met sociale supermarkt Centerrr in Nigtevecht

Stichtse Vecht gaat drie jaar samenwerken met ‘sociale supermarkt’ Centerrr. Deze partij heeft zich gemeld als overnamekandidaat voor de buurtsupermarkt in Nigtevecht. De gemeente koopt werkervaringsplekken en begeleiding in voor inwoners in de bijstand en mag de winkellocatie ook gebruiken voor eigen projecten. Mede door deze samenwerking is het behoud van de supermarkt in Nigtevecht voor de komende jaren een feit.

Inwoners kunnen voor 3, 6 of maximaal 9 maanden werkervaring opdoen in de winkel van Centerrr, met als doel om vervolgens uit te stromen uit de bijstand. Daarnaast kan de gemeente de winkel gebruiken voor eigen projecten, zoals het organiseren van bijeenkomsten of aanvullende trajecten.

Wethouder Maarten van Dijk, werk & inkomen: ”De huidige eigenaar van de buurtsupermarkt in Nigtevecht heeft al eerder de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en stopt per 1 januari. Doordat we als gemeente drie jaar gaan samenwerken met de sociale supermarkt Centerrr krijgen inwoners van Stichtse Vecht met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om begeleid werkervaring op te doen in een normale werkomgeving. Bovendien dragen we er zo mede aan bij dat de dreigende sluiting van de buurtsupermarkt in Nigtevecht voorkomen wordt en dorpsbewoners voor hun dagelijkse boodschappen nog steeds om de hoek terecht kunnen”.

Behoud supermarkt in Nigtevecht
Het aangaan van de overeenkomst draagt bij aan het behoud van de supermarkt voor de komende jaren. Dit is een grote wens van verschillende inwoners uit Nigtevecht. Dat is goed voor het sociale leven in Nigtevecht en zo houden Nigtevechters de mogelijkheid om dichtbij huis fysiek boodschappen te doen.

Vervolgproces
Na een periode van drie jaar wordt deze opdracht normaal gesproken meervoudig onderhands op de markt gezet. Dit is zoals het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Stichtse Vecht dat voorschrijft. Dan kunnen ook andere partijen in aanmerking komen voor deze opdracht.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Nathalie van Dijk tel. (0346) 25 42 44, 06 – 580 76 270 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.