Direct naar de content

Stichtse Vecht op zoek naar nieuwe gemeentesecretaris

Gemeente Stichtse Vecht gaat op zoek naar een waarnemend gemeentesecretaris voor een periode van 1,5 jaar. De huidige gemeentesecretaris Annette van Hussel maakt een overstap als directeur van het Projectmanagementbureau van gemeente Amsterdam. Er wordt gekozen voor een waarnemend secretaris zodat de nieuwe burgemeester, die begin 2020 zal starten, een oordeel kan vormen over de gewenste profiel voor de definitieve invulling van de functie van gemeentesecretaris.

Nieuwe “ driehoek”

Stichtse Vecht bevindt zich in de bijzondere situatie waarbij de gehele driehoek (burgemeester, griffier en gemeentesecretaris) binnen een kort tijdbestek van functionaris wisselt. Gezien deze bijzondere samenloop ontstaat er hiermee een unieke kans voor een startende burgemeester om zelf een oordeel te kunnen vormen over de meest wenselijke invulling van de functie van gemeentesecretaris.

Profiel

Burgemeester Van Mastrigt: “We zoeken een kandidaat met ballen (m/v) om onze nog jonge en lerende organisatie verder te ontwikkelen. Je bent de eerste adviseur van het college van B&W. Als gemeentesecretaris in Stichtse Vecht zet je het belang van onze inwoners centraal, en ben je een belangrijke schakel in de complexe politiek-bestuurlijke context. Het helpt als je een soepele netwerker bent, want een belangrijk deel van de functie betreft onze positie en opgaven in de regio.”

Het volledige profiel vind je hier www.bit.ly/vacaturegemeentesecretaris. Geïnteresseerden kunnen tot en met 17 juli reageren.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Diecke de Wit, tel. (0346) 25 41 95. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl