Direct naar de content

Stichtse Vecht reikt mantelzorgcompliment uit

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Het is vandaag de Dag van de Mantelzorg.  780 mantelzorgers ontvangen het mantelzorgcompliment in de gemeente Stichtse Vecht. Daarmee erkennen en waarderen we hun zorg.

Op bezoek bij mantelzorgers
Wethouder Karin van Vliet overhandigt het mantelzorgcompliment aan de familie Oudhof in Tienhoven en familie Vlieger in Maarssen. De familie Vlieger telt maar liefst drie mantelzorgers: vader Herman, moeder Krisnawatie en zoon Ricardo (niet op de foto). Zij zorgen samen voor de moeder van Herman.

Ook jonge mantelzorgers
Mantelzorgers zijn er van alle leeftijden. Soms al vanaf 19 jaar oud, zoals Arezina Oudhof. Met het mantelzorgcompliment gunnen we alle mantelzorgers een moment voor zichzelf.

Extra aandacht en zorg
Karin van Vliet: ”Het hele jaar zetten mantelzorgers een ander op één. Vandaag verdienen zij het om extra gezien te worden. Ik vind het bijzonder om een aantal mantelzorgers persoonlijk te kunnen bedanken en hun verhalen te horen. En ik blijf benadrukken hoe belangrijk het is dat mantelzorgers ook naar zichzelf omkijken. Bijvoorbeeld met hulp via het Steunpunt Mantelzorg van MOmenz.”

Lokale cadeaubonnen
Mantelzorgers die zich vóór 1 oktober aangemeld hebben voor het mantelzorgcompliment, ontvangen een boekje met cadeaubonnen. Deze kunnen ze uitgeven bij winkels, horeca, kappers, salons voor persoonlijke verzorging en enkele sportlocaties. De gemeente steunt zo ook lokale ondernemers.

Let op: de bonnen van het mantelzorgcompliment 2022 zijn nog geldig tot en met 31 december 2023.

Meer informatie of een luisterend oor
Voor ondersteuning en advies kun je terecht bij het Steunpunt Mantelzorg. Mail naar mantelzorg@momenz.nl of bel naar telefoonnummer (0346) 290 710.

Lees meer over het mantelzorgcompliment op stichtsevecht.nl/mantelzorgcompliment.

Afbeeldingen

  • Fam. Oudhof bij uitreiking mantelzorgcompliment (2023)
  • Fam. Vlieger bij uitreiking mantelzorgcompliment (2023)

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.