Direct naar de content

Uitslagen verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen in Stichtse Vecht 2023 bekend

 

Op woensdag 15 maart 2023 zijn er verkiezingen gehouden voor de Provinciale Staten en waterschappen. De stemmen zijn op woensdag, nadat om 21:00 uur de stembureaus gesloten waren, alvast op de stembureaus op partijniveau geteld. Op donderdag 16 maart zijn de stemmen op een centrale locatie op lijst- en kandidaatsniveau geteld. Die uitslagen waren rond 21:30 uur binnen toen de zitting van het GSB sloot.

De processen-verbaal van de uitslagen zijn gescand en gepubliceerd. Bekijk de processen-verbaal van de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen.

Zitting centraal stembureau

Kiezers hebben tot en met dinsdag 21 maart 10.00 uur om melding te doen als ze vermoeden dat er een fout is gemaakt in een proces-verbaal. Deze melding komt binnen bij het centraal stembureau van respectievelijk de provincie Utrecht, het waterschap Amstel, Gooi en Vecht of Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Op www.stichtsevecht.nl/verkiezingen zijn de meldingsformulieren te vinden. Tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau in kwestie worden de uitslagen nog definitief vastgesteld.

Opkomst was hoger dan in 2019

In de gemeente Stichtse Vecht ging 61,57% (Provinciale Staten), 63,67% (waterschap Amstel, Gooi en Vecht) en 50,68% (Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden) van de stemgerechtigden naar de stembus. In 2019 was dat voor de provincie Utrecht 60,77%. Voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht was dit 61,19% en voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden was het 51,51%.

 

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht bel dan met Hugo Zelders, tel. 06 – 58 07 61 00 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.