Direct naar de content

Veiligheidsavond met inwoners op 11 maart

Op woensdag 11 maart organiseert de gemeente voor de tweede keer een interactieve avond over de veiligheid in Stichtse Vecht. Inwoners en ondernemers zijn vanaf 17.00 uur welkom op het Veiligheidsplein, het schoolplein van het RSG Broklede, Schepersweg 6a in Breukelen. Het plenaire deel van de avond start om 20.00 uur binnenin het schoolgebouw.

Op de Veiligheidsavond worden de nieuwste veiligheidscijfers gepresenteerd. Deze cijfers geven aan hoe de veiligheid zich ontwikkelt in Stichtse Vecht, welke thema’s actueel zijn en waar de grootste uitdagingen zitten.

Het plein voor Broklede is speciaal voor de avond ingericht als Veiligheidsplein. Vanaf 17.00 uur kunnen belangstellenden, jong en oud, een brede inkijk krijgen in het werk van de hulpdiensten. Op het plein staan onder andere een ME-bus met escaperoom, een brandweerwagen en een politiemotor. De Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) staan er met een stand en bezoekers kunnen op het plein aan een virtual reality game deelnemen die hen laat ervaren hoe het is om in een brandend huis te lopen. Bezoekers kunnen hun fiets geheel gratis laten graveren tegen fietsendiefstal.

Het plenaire deel van de bijeenkomst begint met een tafelgesprek waar burgemeester Ap Reinders samen met Politie en Brandweer de belangrijkste veiligheidsthema’s en criminaliteitscijfers van 2019 zal bespreken. Daarna vinden tafelgesprekken plaats waar inwoners en ondernemers zelf aan de hand van verschillende stellingen met de burgemeester, Politie, Brandweer, Boa’s en andere veiligheidsdeskundigen in gesprek kunnen gaan over een veilig Stichtse Vecht.

Bezoekers voor het plenaire deel van de Veiligheidsavond kunnen zich aanmelden via veiligheid@stichtsevecht.nl.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Martin van Bruggen tel. (0346) 25 47 03. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl

Dit persbericht is tevens een uitnodiging voor u om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Wij zullen u aansluitend op de bijeenkomst voorzien van de feitelijke informatie over de veiligheidscijfers over 2019.