Direct naar de content

Veteranenbijeenkomst Stichtse Vecht 14 september 2019

Park Goudestein in Maarssen is zaterdag 14 september, van 12:30 tot 17:00 uur, het decor voor de lokale Veteranendag 2019 in Stichtse Vecht. De gemeente organiseert deze bijeenkomst jaarlijks als eerbetoon aan alle in Stichtse Vecht woonachtige veteranen om ze bedanken voor hun inzet in dienst van vrede en veiligheid, nu en in de toekomst. Dit keer in nauwe samenwerking met de Stichting 43e Bevoorradingscompagnie en het Vechtstreekmuseum.

De bijeenkomst begint met een korte ceremonie, met een welkom door de burgemeester. Daarna is er voor de veteranen volop gelegenheid om, onder het genot van een drankje en het traditionele Indische buffet, onder elkaar te zijn, verhalen te vertellen en ervaringen en gedachten uit te wisselen over hun missies uit het recente of verre verleden. Oude en jonge veteranen, met pensioen of nog in actieve dienst, iedere veteraan in Stichtse Vecht wordt aangemoedigd om te komen met partner en (klein)kinderen. Ook aan de (klein)kinderen is gedacht. 

Activiteiten voor alle leeftijden

Speciaal voor deze bijeenkomt levert het ministerie van Defensie enkele militaire voertuigen die te bezichtigen zijn in park Goudestein, waaronder een DUKW-amfibievoertuig en een Nekaf jeep. Ook is er een echte veldkeuken aanwezig. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen en ze kunnen geschminkt worden. Ook bij het Vechtstreekmuseum is van alles te doen: een molenontdekkingstocht, een film die speciaal door de Nederlands Molenstichting voor kinderen is gemaakt en natuurlijk de prachtige tentoonstelling ‘Wind, Water, Wieken en Werk’.

Vanwege het samenvallen van de Veteranendag met de open Monumentendag is dit voor bezoekers van de Monumentendag een uitgelezen kans om het Vechtstreekmuseum te bezoeken, de militaire voertuigen te bekijken en wellicht ook in gesprek te komen met de veteranen. Deze ontmoetingen dragen bij aan het begrip en de waardering die steeds breder in de samenleving leeft. Voor hen is er koffie, thee en limonade. 

Geen uitnodiging ontvangen?

Alle veteranen die zijn ingeschreven bij het Veteraneninstituut in Doorn hebben intussen een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst op 14 september. Veteranen die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel graag aanwezig willen zijn op 14 september kunnen zich tot uiterlijk 29 augustus aanmelden door een mail te sturen naar kabinet@stichtsevecht.nl of te bellen met 0346-254620.

Vrijwilligers gezocht

Gemeente Stichtse Vecht wil de veteranen meer betrekken bij de organisatie van de lokale veteranenbijeenkomst. Volgend jaar vieren we in Nederland 75 jaar vrijheid. Voor de dan te organiseren lokale veteranenbijeenkomst zoekt de gemeente vrijwilligers onder veteranen die willen meedenken over de opzet, het programma en de organisatie van de bijeenkomst. Belangstellenden kunnen zich opgeven via het hierboven genoemde e-mailadres.


Noot voor de redactie:

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Noortje Arts, tel. (0346) 25 40 52. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl