Direct naar de content

Voorovereenkomst Cronenburgh Fase 4 getekend

Op maandag 10 juni 2024 tekende wethouder Wonen Frank van Liempdt een voorovereenkomst met de initiatiefnemer van het project Cronenburgh fase 4 in Loenen aan de Vecht, Wilfried Wesselink van Warmtink B.V. Met dit woningbouwproject wordt de bestaande wijk Cronenburgh afgerond.

De ontwikkeling van het gebied heeft een periode stilgelegen, onder andere omdat de focus lag op andere woningbouwprojecten in de gemeente (zoals het Ruimtekwartier). Wethouder Frank van Liempdt: ‘Ik ben blij dat we nu een volgende stap kunnen zetten. Deze ontwikkeling is namelijk belangrijk om te voorzien in de behoefte aan nieuwe woningen in het dorp en onze gemeente.’

Ruimte voor woningen en voor natuur

De vierde fase van het project bestaat uit twee delen. De woningen worden gebouwd in het gebied dat aansluit op de bestaande wijk Cronenburgh en ten zuiden ligt van de N402. Het andere deel sluit aan op het golfterrein van golfclub Old Course Loenen. In dit deel komt geen woningbouw. De moestuinen zullen naar dit gebied worden verplaatst en er wordt onderzocht hoe de natuur- en biodiversiteitswaarden daar vergroot kunnen worden.

Nieuwe start van het project

Nu het project weer is opgestart, zal Kubiek namens de ontwikkelaar weer in gesprek gaan met de omgeving. In een eerder stadium van het project zijn al drie gesprekken gevoerd met een ontwikkelgroep, die bestaat uit inwoners en andere belanghebbenden. Samen praten zij over de wensen en voorwaarden voor de plannen voor de nieuwe wijk, waarna de input uit deze gesprekken wordt verwerkt. Op een later moment zal de ontwikkelaar een gelegenheid organiseren waarbij alle geïnteresseerden zich kunnen laten informeren en hun input kunnen geven.

‘De samenwerking met de gemeente en de ontwikkelgroep verloopt heel goed,’ aldus Wilfried Wesselink van Warmtink B.V. ‘Deze voorovereenkomst is dan ook een mooie stap naar de verdere ontwikkeling.’

Afbeeldingen

  • De voorovereenkomst wordt getekend door Wilfried Wesselink van Warmtink B.V. en wethouder Wonen Frank van Liempdt. Voor hun ligt een afbeelding met de contouren van de 2 deelgebieden in het project; deelgebied 1 sluit aan op de eerdere fasen in het project en ligt ten zuiden van de N402 in Loenen aan de Vecht, en deelgebied ten noorden van de N402 (met daarbij plek voor de moestuinen en groen).
  • Een sattelieftfoto met daarop (ongeveer) de contouren van de 2 deelgebieden in het project; deelgebied 1 sluit aan op de eerdere fasen in het project en ligt ten zuiden van de N402 in Loenen aan de Vecht, en deelgebied ten noorden van de N402.
    De grenzen (ongeveer) van gebied 1 en 2
  • Meer informatie over het project vindt u op www.stichtsevecht.nl/cronenburgh.
  • Voor vragen aan de gemeente kunt u contact opnemen met Wouter Zijp (communicatieadviseur), tel. 06-83250784 of via persvragen@stichtsevecht.nl.
  • Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met Kubiek, tel: 0318-505637 of via reacties@kubiek.nu.