Direct naar de content

Week tegen eenzaamheid Stichtse Vecht

Eenzaamheid bespreekbaar maken en aandacht voor mensen die eenzaam zijn

In samenwerking met:

Van 1 tot en met 8 oktober is de Week tegen eenzaamheid. Tijdens deze week wordt er in Stichtse Vecht volop aandacht gevraagd voor het onderwerp eenzaamheid. Zo maken we eenzaamheid bespreekbaar en daarmee doorbreken we het taboe op eenzaamheid. Er zijn diverse activiteiten onder de noemer ‘Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht’.
 

Eenzaamheid bespreekbaar maken

Eenzaamheid komt veel voor en is lang niet altijd zichtbaar. Daarom is het belangrijk aandacht te hebben voor dit onderwerp, ons ervan bewust te zijn en het bespreekbaar te maken.

 

Samen eenzaamheid aanpakken

Tijdens de coronacrisis is de eenzaamheid daarnaast alleen maar toegenomen. Om eenzaamheid tegen te gaan hebben we iedereen nodig weet wethouder Hetty Veneklaas: “Misschien heeft iemand veel mensen om zich heen, maar voelt hij zich toch eenzaam. Het is goed als we aandacht hebben voor mensen die eenzaam zijn en ons bewust zijn van eenzaamheid. Uit gesprekken met bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen leren we wat belangrijk is voor de aanpak van eenzaamheid. Door met zoveel mogelijk mensen samen te werken kunnen we eenzaamheid signaleren en aanpakken.”

 

Activiteiten week tegen eenzaamheid

Tijdens de Week tegen eenzaamheid hangen op verschillende plaatsen banners, er is een posteractie en een lezing van ervaringsdeskundige Vera Vandervesse in Slot Zuylen. Jeugd-Punt organiseert een challenge voor jongeren. In de bibliotheek is het mogelijk om in gesprek te gaan met ‘levende verhalen’. Dit zijn mensen die hun persoonlijke verhaal met je delen. Hetty Veneklaas is op 1 oktober aanwezig bij het ophangen van 1 van de banners. Het hele programma is te vinden op www.samentegeneenzaamheidsv.nl

 

Aanpak eenzaamheid in Stichtse Vecht

Dit jaar is de aanpak ‘Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht’ gestart. Dit is een samenwerking van verschillende (welzijns)partijen, ervaringsdeskundigen en de gemeente. Iedereen is welkom om hierbij aan te sluiten en zelf bij te dragen aan de aanpak tegen eenzaamheid. Ook ondernemers, sportverenigingen of scholen kunnen hun steentje bijdragen. Later dit jaar organiseert Samen tegen eenzaamheid een training over eenzaamheid.

 

NOOT VOOR DE PERS

Op donderdag 1 oktober om 11.30 uur hangt wethouder Hetty Veneklaas een banner op voor de Week tegen eenzaamheid. U bent van harte welkom om hierbij te zijn. De banner wordt opgehangen op de brug over de Danne in Breukelen aan de Straatweg.