Direct naar de content

Week van de Veiligheid in Stichtse Vecht

Vanaf maandag 9 oktober is het weer de Week van de Veiligheid. Dit is een jaarlijks terugkerende week waarin gemeenten door heel Nederland veel interessante veiligheidsactiviteiten hebben gepland.

Focus op veiligheid van alle inwoners

Het landelijke thema van de Week van de Veiligheid is: ‘Agressie & geweld tegen ondernemers’. Stichtse Vecht richt zich in de Week van de Veiligheid op alle inwoners op verschillende gebieden van veiligheid.

Samenwerking

De gemeente werkt voor de Week van de Veiligheid dit jaar samen met organisaties zoals het Rode Kruis, Jeugd-Punt, HALT, de bibliotheken, MOmenz, Portaal en de Veiligheidsregio Utrecht. Er komt zelfs een nagebouwd drugslaboratorium naar winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek om te laten zien hoe je als inwoner makkelijker een drugslaboratorium kunt herkennen. Ook zijn er twee middagen waarop inwoners kunnen leren reanimeren.

Burgemeester Ap Reinders: ‘Het hele jaar door besteden wij aandacht aan veiligheid en organiseren wij samen met veiligheidspartners zoals politie en brandweer allerlei preventieactiviteiten, van brandpreventie tot voorlichting over georganiseerde criminaliteit. De Week van de Veiligheid is een ideaal moment hier extra aandacht aan te besteden.’

Overzicht gratis activiteiten op de website

Er zijn verschillende activiteiten in de Week van de Veiligheid. Op de website van de gemeente staat het hele programma. Naast workshops over reanimeren zijn er nog andere gratis activiteiten voor inwoners, jong en oud.

Zo werkt de gemeente samen met politie en het Jeugd-Punt voor de actie U vraagt, wij rijden! en geeft de Veiligheidsregio Utrecht voorlichting over brandpreventie.

Kijk op stichtsevecht.nl/weekvandeveiligheid voor een compleet overzicht. De activiteiten zijn gratis.

 

 

Afbeeldingen

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.