Direct naar de content

Woningbouw in Ruimtekwartier Maarssenbroek

Overeenkomsten getekend voor ruim duizend woningen

Wethouder Wonen Frank van Liempdt tekende 20 december 2023 samen met twee ontwikkelende partijen, Bakkers | Hommen en Winter Trust, overeenkomsten die de bouw van 1.131 woningen in het project Ruimtekwartier in Maarssenbroek mogelijk maken.

Het plan Ruimtekwartier betreft in totaal ruim 2.500 woningen. Er is een mix van 30% sociale huur, 30% middenhuur en 40% vrije sector. Er zijn reeds 260 studentenwoningen (voormalige Fujitsugebouw) en 294 woningen (3 woontorens van Park Avenue) gerealiseerd. Voor 499 woningen (Het Kwadrant) is al een vergunning afgegeven en onlangs nog een Rijkssubsidie verleend (Startbouwimpuls). Daar kan de bouw snel van start.

Wethouder Frank van Liempdt: “Met het project Ruimtekwartier wordt een grote bijdrage geleverd aan de huidige en toekomstige woningbehoefte in onze gemeente. Het bouwen van woningen heeft topprioriteit voor college van B&W en gemeenteraad. Deze ondertekening is een belangrijke stap om hierna de schop in de grond te kunnen zetten.”

Om het plan Ruimtekwartier te realiseren is een nieuw bestemmingsplan nodig. In dit nieuwe bestemmingsplan staan regels over de bouw van de nieuwe woningen, de aanleg van groenvoorzieningen en de toekomstige verkeerssituatie. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 22 december 2023 tot en met donderdag 1 februari 2024 ter inzage. Op maandag 15 januari 2024 is er een inloopavond: van 19.00-20.30 uur in Park Avenue (gebouw New York), Planetenbaan 20 in Maarssenbroek.

Afbeeldingen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, neem dan contact op met Arno Zwaneveld, senior communicatieadviseur gemeente Stichtse Vecht, tel. 06 – 20 41 07 18 of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.