Direct naar de content

Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek

Bij controle op woensdag 15 mei bleek in een woning aan de Zwanenkamp in Maarssenbroek sprake van illegale prostitutie. Handhavers en politie controleerden de woning na anonieme meldingen. Op last van de burgemeester is de woning voor drie maanden gesloten.

De woning werd ingezet als prostitutiepand. Bij de controle bleken er drie sekswerkers aanwezig te zijn in de woning. Voor deze sekswerkers wordt hulpverlening opgestart. Daarnaast zijn er drie aanhoudingen verricht. Op last van burgemeester Ap Reinders is de woning per direct gesloten.

Burgemeester Ap Reinders: “Illegale prostitutie onttrekt zich aan toezicht en is daardoor kwetsbaar voor misstanden. Er kan sprake zijn van uitbuiting of mensenhandel. Daarom is het belangrijk dat inwoners vermoedens van illegale prostitutie melden.”

Herkennen

Een pand waar illegale prostitutie of seksuele uitbuiting plaatsvindt is te herkennen aan veel aanloop van bezoekers die maar kort verblijven in de woning. Ook bij dit adres was er sprake van dergelijke signalen. Dankzij meerdere anonieme meldingen bij M. (Meld Misdaad Anoniem) kon er succesvol worden ingegrepen.

Melden

Misstanden en criminaliteit aanpakken kunnen we niet alleen. Zie je verdachte zaken? Meld het bij de politie. Bel 112 als elke seconde telt en bij geen spoed 0900 88 44. Anoniem doorgeven kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of via M. Melden | Meld Misdaad Anoniem.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Judith Wildbret via 06 58 07 61 95 en persvragen@stichtsevecht.nl.