Direct naar de content

Zorg je voor een ander? Vraag het mantelzorgcompliment 2022 aan

Waardering voor mantelzorgers

Vanaf 30 juni tot 1 oktober kunnen mantelzorgers zich aanmelden voor het mantelzorgcompliment 2022. Rond de dag van de mantelzorg op 10 november ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld cadeaubonnen die zij bij lokale ondernemers in Stichtse Vecht kunnen verzilveren. Wethouder Van Vliet is blij dat het mantelzorgcompliment dit jaar weer wordt uitgereikt: “Mantelzorgers staan altijd klaar voor een dierbare en dat vraagt soms veel van ze. We willen met dit gebaar alle mantelzorgers laten weten dat we hun zorg enorm waarderen. Tegelijk ondersteunen met de lokale cadeaubonnen ook onze ondernemers.”

Mantelzorgcompliment ook de komende jaren

Het mantelzorgcompliment is speciaal voor mantelzorgers die langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis zorgen. Zij doen dit vaak omdat zij een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Wethouder van Vliet: “Het nieuwe college van B&W ziet en erkent deze zorg. Daarom zal het mantelzorgcompliment ook de komende jaren worden uitgereikt. Hiermee blijven we onze waardering uitspreken. Want zorgen voor een ander is niet altijd makkelijk. Daarom is er naast het zo dik verdiende mantelzorgcompliment, ook ondersteuning en advies van het steunpunt Mantelzorg om deze zorg vol te kunnen houden.”

 

Schrijf je in bij Steunpunt mantelzorg tussen 30 juni en 1 oktober

Je kunt je van 30 juni tot 1 oktober 2022 als volgt inschrijven:

  • Via de website: welzijnstichtsevecht.nl/mantelzorgcompliment
  • Via telefoon: tel (0346) 290710, op woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het formulier wordt op die dagen tijdens het telefoongesprek samen direct ingevuld.

LET OP: Iedereen moet zich opnieuw aanmelden voor 2022, ook als je het mantelzorgcompliment in 2021 ontving. In verband met privacyregels kunnen we de gegevens van 2021 niet opnieuw gebruiken.

 

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Als je in 2022 minimaal drie maanden aaneengesloten en minimaal 8 uur per week mantelzorg hebt geboden, kom je in aanmerking voor het mantelzorgcompliment 2022. Voorwaarde is wel dat degene voor wie je hebt gezorgd of zorgt in Stichtse Vecht woont.

 

Ondernemers, meld je aan als inwisselpunt

Met het mantelzorgcompliment 2022 steunen we net als in 2021 lokale ondernemers. De cadeaubonnen kunnen namelijk verzilverd worden bij winkels, horeca, kappers, salons voor persoonlijke verzorging en enkele sportlocaties in Stichtse Vecht. Ondernemers in detailhandel, horeca, persoonlijke verzorging en sport- en ontspanning die in 2021 nog niet meededen, kunnen zich hiervoor aanmelden op: https://chkmkt.com/mantelzorgondernemers2022

 

Informatie en steun voor mantelzorgers

Wil je meer weten over mogelijkheden voor ondersteuning om de zorg vol te houden of te verlichten? Je kan terecht bij het Steunpunt Mantelzorg: mantelzorg@welzijnsv.nl of tel (0346) 290 710.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.