Direct naar de content

Zorg je voor een ander? Vraag het mantelzorgcompliment 2023 aan

Mantelzorgers kunnen zich tot 1 oktober aanmelden voor het mantelzorgcompliment 2023. Ze ontvangen de cadeaubonnen rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg. Wethouder Van Vliet: “Ook dit jaar zetten we mantelzorgers graag in het zonnetje. Hun liefdevolle zorg is onmisbaar. Mantelzorgers zetten zich belangeloos in voor een dierbare, vaak naast een baan of opleiding. Dat verdient een groot compliment! Met het mantelzorgcompliment steunen we ook onze lokale ondernemers, waar de cadeaubonnen besteed kunnen worden.”

Het mantelzorgcompliment is speciaal voor mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand die chronisch ziek is of hulp nodig heeft. Zoals een partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgers staan er niet alleen voor

Wethouder Karin van Vliet: “Lange tijd intensief voor een ander zorgen, vraagt vaak veel van een mantelzorger. Als college van B&W waarderen we die zorg ontzettend. Komende jaren blijven we het mantelzorgcompliment dan ook uitreiken. Verder wil ik mantelzorgers op het hart drukken om ook aan zichzelf te denken en goed voor zichzelf te blijven zorgen. Dat is in hun belang én het belang van de dierbare die ze verzorgen. Bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen mantelzorgers terecht voor advies of een luisterend oor.”

Schrijf je in bij Steunpunt Mantelzorg tussen 26 juni en 1 oktober 2023

• Via de website momenz.nl/mantelzorgcompliment
• Via telefoonnummer (0346) 290 710, op maandag en donderdag tussen 09:00 en 12:30 uur. Het formulier vul je tijdens het telefoongesprek samen in.

LET OP: Heb je vorig jaar het mantelzorgcompliment ontvangen? Meld je dan nu opnieuw aan. Ook als je al ingeschreven staat bij het Steunpunt Mantelzorg. Vanwege privacyregels kunnen we geen gegevens hergebruiken.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen als je in 2023 minimaal 3 maanden aaneengesloten en minimaal 8 uur per week mantelzorg hebt verleend, aan iemand die in Stichtse Vecht woont.

Ondernemers: meld je aan als inwisselpunt voor de cadeaubon

Met het mantelzorgcompliment 2023 steunen we net als vorig jaar ondernemers in Stichtse Vecht. Mantelzorgers kunnen de cadeaubonnen namelijk verzilveren bij winkels, horeca, kappers, salons voor persoonlijke verzorging en enkele sportlocaties. Ondernemers die in 2022 nog niet meededen, kunnen zich voor 2023 aanmelden via het formulier.

Informatie en steun voor mantelzorgers

Wil je weten welke ondersteuning er mogelijk is, om de zorg vol te houden of te verlichten? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg. Dat kan via e-mailadres mantelzorg@momenz.nl of telefoonnummer (0346) 290 710.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, dan kun je contact opnemen met Marga Buiter, tel. (0346) 25 42 67. Of mail naar persvragen@stichtsevecht.nl.